Αρχηγός Κατάδυσης / Dive Master

divemaster-1Η βαθμίδα του αρχηγού κατάδυσης, Divemaster είναι το πρώτο επαγγελματικό επίπεδο στο εκπαιδευτικό σύστημα της PADI και για αυτό το λόγο εξετάζει τις καταδύσεις αναλυτικότερα, σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί σαν κύκλος μαθημάτων.

Το κατώτατο όριο ηλικίας για να μπορέσει κάποιος να συμμετάσχει είναι τα 18 χρόνια ενώ οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τον ενδιαφερόμενο, είναι το να είναι ήδη κάτοχος διαπίστευσης PADI Rescue Diver ή κάποιας αντίστοιχης και να έχει τουλάχιστον 20 καταγεγραμμένες καταδύσεις στην αρχή του προγράμματος. Η ολοκλήρωση του επιπέδου μπορεί να γίνει όταν φτάσει τις 60 συμπεριλαμβανομένων της βαθιάς κατάδυσης (deep dive) και της νυχτερινής κατάδυσης (underwater night dive).

Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από 4 βασικές ενότητες: θεωρία καταδύσεων, ασκήσεις αντοχής, γενικές ικανότητες κατάδυσης και τέλος, εκπαίδευση σαν αρχηγός κατάδυσης και επαγγελματίας βοηθός. Η θεωρία καταδύσεων βασίζεται ως επί το πλείστον στην προσωπική μελέτη του ενδιαφερόμενου, ενώ ο υπεύθυνος και άρτια εκπαιδευμένος εκπαιδευτής σας είναι πάντα διαθέσιμος για να βοηθήσει με τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Το απαραίτητο υλικό για την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων αποτελείται από το Divemaster crew pack, την εγκυκλοπαίδεια της ψυχαγωγικής κατάδυσης (Encyclopedia of Recreational Diving) και το εγχειρίδιο καταδυτικής γνώσης (Diving Knowledge Workbook).

Σαν αρχηγός κατάδυσης πρέπει να είστε σωματικά υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση, κάτι το οποίο διασφαλίζεται από τις εξετάσεις αντοχής. Σε κάθε τέτοια εξέταση σας χρονομετρούμε και βαθμολογήστε ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Κατά τη διάρκεια του κύκλου μαθημάτων ο χρόνος δεν έχει σημασία, έτσι δίνεται η δυνατότητα να μπορέσετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να αποδώσετε τα μέγιστα στις τελικές εξετάσεις.

divemaster-2Η ενότητα των γενικών καταδυτικών ικανοτήτων περιλαμβάνει χαρτογράφηση, αξιολόγηση διασωστικών σεναρίων και γενικότερες δεξιότητες μέσα στο νερό.
Ένα από τα μαθήματα που θα μπορείτε να διεξάγετε σαν αρχηγός κατάδυσης είναι το PADI Scuba Tune-up το οποίο απαιτεί επίδειξη δεξιοτεχνίας γι’ αυτό και πρέπει να διασφαλιστεί πως οι ικανότητες σας μέσα στο νερό βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Η μεγαλύτερη έμφαση στον κύκλο μαθημάτων του Divemaster δίνεται στην εκπαίδευση του ενδιαφερομένου για τη θέση του αρχηγού κατάδυσης, ή του επαγγελματία βοηθού και σ’ αυτό βοηθούν πολύ οι σωστές βάσεις στις προηγούμενες ενότητες, αποτελούν δηλαδή ένα απαραίτητο υπόβαθρο.

Θα μάθετε πώς να οργανώνετε και να ηγείστε μιας κατάδυσης από διαπιστευμένους δύτες, πώς να διεξάγετε τα μαθήματα της PADI που σας επιτρέπει να διδάξετε το επίπεδο του Divemaster και πώς να συμπεριφέρεστε σαν επαγγελματίας. Ο χρόνος που χρειάζεται για την πλήρη ολοκλήρωση του προγράμματος και τελικά την απόκτηση της πιστοποίησης, είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αφού θα πρέπει να φτάσετε σε ένα αρκετά καλό και ικανοποιητικό επίπεδο σε όλους τους παραπάνω τομείς και σε έναν ή περισσότερους μπορεί να χρειαστούν παραπάνω μαθήματα.

Με το Pirate Divers Club έχετε την δυνατότητα να δουλέψετε με πραγματικά άξιους και πιστοποιημένους δύτες και μαθητές.


Τιμή: € 800.00 (δεν συμπεριλαμβάνεται το απαραίτητο υλικό και η χρέωση καταχώρησης σας σαν επαγγελματία)

 

Για να παρακολουθήσετε την θεωρία online παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

padi-banner-e-learning-2

Copyright © 2021